OffNews.bg

Борисов: За три дни съм си сложил лук, не се спарва. Извинявам се на този, дето за нощ му е изсъхнал лукът

Трябва да се спазва заповедта на министъра на здравеопазването, която е изготвена на базата на подаденото от щаба и най-добрите доказани експерти! Нищо по-добро в света някоя държава не е приложила от България. Точно обратното! Всички мои колеги, които се правиха на бабаити, като обясняваха по какъв ли не начин "леко грипче", "едно грипче", сега хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат. Вие добре го виждате това. Господ да е с нас, така да минем.

Това заяви днес премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията си на строителството на АМ „Струма“. Проверката беше предавана на живо във Фейсбук страницата на премиера.

Пазарите работят и в четвъртък, и в понеделник. Гъвкаво да действат! За три дни аз съм си сложил лук и той не се спарва. Извинявам се на този, дето показваше как за една нощ му е изсъхнал лука. Няма да изсъхне за една нощ! - обясни Борисов.

Разпети петък работят само такива като нас и няколко сектора, други не могат да напускат областните центрове, категоричен е той.

Убеден съм, че до няколко месеца ще има ваксини, ще се намерят лекарства. Всички научни умове, изследователски институти, включително и български, работят по тая тема, твърди Борисов.

Ще започвам и ще свършвам с едно - спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Задачата ми е да ви опазя живи. Край! В момента светът е болен от коронавирус, каза министър-председателят.

Според информация на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията към момента България има най-ниска заболеваемост от Covid-19 в ЕС по показателя заразени на 100 000 души. По показателя смъртност на 100 000 души страната ни е на 3 място - след Словакия и Латвия, отбеляза премиерът.