OffNews.bg

Борисов за срива на Търговския регистър: Техника е, понякога се бъгва

"Видяхте - в най-развити държави им се сринаха системите. Сега, диск е - скапал се е, паднал е. Всичките работим с компютри и програми, знаете, че някой път се бъгват. Това се случи и тук".

Така премиерът Бойко Борисов коментира срива на Търговския регистър пред журналисти в парламента, където днес се проведе извънредно заседание заради кризата с регистъра и с хората, останали без "Гражданска отговорност" заради фалита на Олимпик.

"Това е неудобство, неприятно, бързо го надграждаме, но мисля, че ще се справим. Много по-тежко би било, ако в други системи се случи, така че това е една обица на ухото, мисля, че всички сме си извели поуки. Още повече, че те дисковете новите са там", каза още Борисов. 

Той обясни, че не вижда причина правосъдният министър Цецка Цачева да подава оставка заради срива. На въпрос дали новата шефка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева е свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски, премиерът отговори: "Не я познавам, днес се запознах с нея. Тя е предложена от Волен Сидеров. Когато имаш коалиционно правителство, знаете, че има разписани отговорности за назначаване на длъжностни лица".

Попитан защо за шеф на комисията е избран човек, предложен от Атака, след като правосъдното министерство е на ГЕРБ, Борисов отговори: "Защото няма зам.-министър, постарали сме се там където няма зам.-министър, да имат шеф на агенция, за да можем да носим солидарно отговорност".