OffNews.bg

Борисов: В Давос на баир 10 лифта... Броя, броя, броя... А тук - протест, протест, протест

С куп цветисти цитати блесна премиерът Бойко Борисов на срещата на бизнеса с правителството, организирана от вестник "Капитал". 

"Хора, спрете с тези протести!", заяви министър-председателят. 

Според него обществото ни харчи излишна енергия в казуси като този с разградските лъвчета или строителството на втори лифт на Банско, за които решенията са очевидни или регламентирани.

Борисов отбеляза и че протестите струват пари на държавата, тъй като трябвало да се плаща извънреден труд на полицаите с пари на данъкоплатците.

Според премиера мястото на лъвчетата Терез и Масуд, които едва не загинаха в разградския зоопарк, е в Холандия, защото там те могат да бъдат приучени към бъдещ живот на свобода в Африка.

"Като човек, който се занимава с животни, им казвам - генетично увреждане имат, размножават се братя и сестри. Инат страшен", възмути се той от позицията на общинския съвет в Разград, който реши да дари лъвчетата на зоокъта в Пазарджик.

Борисов коментира и протестите в защита на Пирин.

"В Давос на баир 10 лифта... Броя, броя, броя... А тук - протест, протест, протест за един лифт", възмути се премиерът.

Борисов подчерта, че разрешението на правителството е дадено само за строителство на водохващания за питейна вода и повтори думите си, че нито една керемида повече нямало да се допусне. А ако има повече - излизаме на протест и ние", каза той.