OffNews.bg

Борисов: Трупът България има едно златно зъбче – Козлодуй. И него искат да извадят

Емоционална реч по адрес на премиера Орешарски произнесе днес в кулоарите на парламента пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред журналисти той коментира, че Орешарски не е никакъв премиер, щом не може сам да подаде оставка, а чака решението да дойде от другаде. Той обвини кабинета, че е довел до нулева година страната и я е потопил "под водата". Потокът на мисълта върна Борисов към разговорите по време на КСНС при президента миналия вторник, когато, според лидера на ГЕРБ, премиерът заявил, че не е чел ключови за страната договори.

Ето как разви тезата си бившият министър-председател Бойко Борисов, натъртвайки върху предполагаемата специфика в говора на премиера Орешарски:

"Тея хора го причина с вашето ( на медиите - бел. ред.) не само съгласие - голяма част от вас толерираха това поведение и го наричахте премиер-експерт. Той не може да чете. Мен си позволяваха, доктора на науките, да ме обиждат. И си мълчах.

Този каза, че нИ може да чИте, не е чел, нИ чИте, не е чел пълномощното, с което е отказал суверенитет за Брюксел. Той каза на КСНС - нИ съм го чел - споразумението, с което се отказва от суверенитет. Не бил чел договора за "Южен поток", не знаел има ли санкции. Не бил чел.

А сега не чел и с "Уестингхаус", това била работа, погледнете, нещастници такива. На БЕХ, някаква организация, или на АЕЦ "Козлодуй". На един мъртвец, какъвто в момента е държавата, има едно златно зъбче, това е Козлодуй, искат да му извадят и златния зъб в момента. На трупа искат да му дръпнат и златния зъб, за да е изцяло труп.