OffNews.bg

Борисов свика спешна оперативка заради убийството на Антов

Премиерът Бойко Борисов е свикал този следобед спешна оперативка за убийството на собственика на модна къща "Агресия" - Александър Антов, съобщава БНР.

На срещата не са присъствали вътрешният министър Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов, които са на посещение в Китай.

Официална информация за разговорите няма да бъде разпространена. МВР е било представено от зам.-главния секретар Георги Арабаджиев.

Припомняме, че по-рано днес Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поискаха незабавно да бъдат разкрити убийците на Александър Антов и обявиха, че ако това не се случи, ще настояват за оставката на Бъчварова.

Антов беше убит в края на миналата седмица в гориста местност край Бистрица с два куршума в главата.

Убитият Александър Антов е един от най-известните дизайнери в страната. Неговата модна къща "Агресия" е на пазара от над 25 години. Фирмата е основана под името "Вотан" през 1989 година от Александър Антов и съпругата му Мария. През 1992 "Вотан" е преименувана на Модна къща "Агресия".

През миналата година Александър Антов се е оттеглил от повечето си фирми в модния бизнес. Дружествата вече се притежават и управляват от 38-годишния Петко Васков Митов, който е управител и собственик на още множество фирми, сочи справка в Търговския регистър. През юли Антов е станал управител на "Маринели билд" ЕООД, чийто собственик е дъщеря му Мая.