Quantcast

Шефът на "Агресия" Александър Антов е убит с два куршума в главата

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2016 в 18:39 12531 11

Покойният Александър Антов

Александър Антов е убит около 18:00 ч. в петък в гориста местност край Бистрица с два куршума в главата от огнестрелно оръжие.

Това установи разследването за смъртта на бизнесмена Антов в с. Бистрица, София. То се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) от СДВР.

Тялото на шефа на модната марка "Агресия" е открито снощи в 23:59 часа. 

В хода на разследването се разпитват свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението. Направено е претърсване и изземване.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза, биологична и балистична експертиза.

Разследването продължава.

Убитият Александър Антов е един от най-известните дизайнери в страната. Неговата модна къща "Агресия" е на пазара от над 25 години. Фирмата е основана под името "Вотан" през 1989 година от Александър Антов и съпругата му Мария. През 1992 "Вотан" е преименувана на Модна къща "Агресия".

През миналата година Александър Антов се е оттеглил от повечето си фирми в модния бизнес. Дружествата вече се притежават и управляват от 38-годишния Петко Васков Митов, който е управител и собственик на още множество фирми, сочи справка в Търговския регистър. През юли Антов е станал управител на "Маринели билд" ЕООД, чийто собственик е дъщеря му Мая. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.01 2016 в 13:59

Най-смешното нещо е как навсякъде тръбят, че биснеса му бил чист. Човек само като му види къщата в Бистрица и му става ясно колко е чист - двуметров зид с камери на всеки квадратен сантиметър - вероятно е да за да не му крадат модното творчество :D

11.01 2016 в 03:13

"ПРЕХВЪРЛИЛ" доброзорлем на БОЙКО и&.каквото " прехвърляне" очаква и Овергаз.жалка овча пасмина ЩО за " хора" сте ТА позволявате на един доказан бандит-примат да се гаври с вас!

10.01 2016 в 18:00

Убитият собственик на модна къща "Агресия" Александър Антов е продал завода в столичния квартал "Надежда" за жълти стотинки, пише в. "Стандарт". На 5 ноември 2014 г. "Агресия груп" прехвърля завода си на бул. "Рожен" 22 в жк "Надежда" на "Бреда кардс България" срещу 59 250 лв. Активите включват земи от 9500 дка, магазин на бул."България" 58 и още 4 сгради. Собственик на "Бреда кардс България" е друга фирма, която пък е собственост на Петко Васков Митов.

"Агресия груп" престава да съществува в 11,19 ч на 13 май миналата година, когато се преименува на "Росарт" и отново минава под контрола на Петко Митов. Модна къща "Агресия" се грижи дълги години за стайлинга на много наши политици и бизнесмени.

Модният гуру Александър Антов е бил принуден да прехвърли бизнеса си на никому неизвестния 38-годишен Петко Васков Митов, който най-вероятно е подставено лице на неизвестни кредитори. Първоначално Антов прехвърля завода си на "Бреда кардс България" за жълти стотинки - срещу 59 250 лв. Активите включват земи за 9500 дка, магазин на бул."България" 58, общо 4 сгради - едната с 234 км. м площ и още една от 956 кв. м, трета с 1828 кв. м застроена площ, както и четвърта с 3,321 кв. м. Освен това е прехвърлена и земя 9,4 дка. Собственик на "Бреда кардс България" е друга фирма, която пък е собственост на Петко Васков Митов.

Какво се крие зад скандалното прехвърляне не е ясно. Повече от очевидно е, че Антов прехвърля активите срещу някакви дългове. Собственикът на "Агресия" започва играта с дългове още през ноември 2002 г. Тогава той тегли инвестиционен кредит.

Общата кредитна експозиция е 1 150 000 евро плюс 600 000 лв. 900 000 евро е инвестиционен кредит за модернизация на завода, още 255 000 евро са взети за закупуване на магазин на ул. "Граф Игнатиев". Срещу парите Антов залага целия завод плюс дори вилата в Бистрица. Очевидно плановете за разширяване не сработват успешно и през 2006 г. Антов успява да се уреди с цесия на част от дълга към лондонския клон на Гръцката национална банка. Накрая Антов е принуден да прехвърли фирмите на Петко Васков.

Това са общо 5 дружества - 3 от които започват с "Вотан", първата фирма, с която Антов започва да развива марката. Останалите са "Росарт", както и "Карло каддео". На името на Антов остава единствено фирмата му - едноличен търговец. Дъщеря му Мая пък основава през 2013 г. "Маринели билд", която през 2014 г. има едва 11 000 лв. приходи и генерира загуба от 15 000 лв. Там пълномощник и управител е баща й Александър Антов. Не е ясно кой стои зад Петко Митов. Преди да придобие дружесдтвата на Антов, фирмите за кратко минават през ръцете на трима души бушони - 30-годишните Мила Асенова Дишова и Йорданка Асенова Дишова, както и на 25-годишния Цветелин Бориславов Първанов от столичния жк "Хаджи Димитър".

10.01 2016 в 12:43

За лекаря, дето се възмушава. Що, бе, нали твоето познато семейство са на власт?

И аз го познавам "патриарха" на това семейство още откакто беше момче за поръчки на момчето за поръчки на Костов в Булгартабак. Та, по онова време една вечер пред блока, ставаме обект на въоръжен грабеж. Понеже работата не се получава със съдействие от наша страна, се стига до преследване и изстрели. Поради дистанцията не можах да различа дали стреляха с газово или с бойно. Както и да е избягаха с мотор. Ведага се обадихме по "мобифона" в полицията и казаха, че били заети "екипите", ама ако можем да отидем на РПУто, щото така и така сме близо.

В РПУто писахме заявления, посочих, че пистолетът беше самозаряден и следователно могат да се намерят гилзите за експертиза.

Най-нагло отговориха, че щом като няма пострадали, не било страшно, а гилзите щели да ги потърсят по-натам. Кипна ми и им заявих, че не е сигурно дали няма пострадали, защото избягаха с мотор, та да дойдат да прегледат за кървави следи, ако има. Разговорът съвсем се профанизира с тезата, че ако някой е отнесъл нещо, ще цъфне в някоя болница.

По нощите ходих да търся в шумата гилзи, ама който се е знаимавал с такива неща знае какви са шансовете сам човек с фенер да намери нещо. На сутринта циганките вече бяха омели листата по тротоарите, но все тая, защото никой не дойде нито да тръси, нито да зададе допълнителни въпроси. Явно и никой не се беше появил в някоя болница да реве.

Та, толкова по въпроса за меверейците. Пък то е в ръцете на Боко през повече от половината време откакто ни натресоха Симо, а боковата роля е да замазва следите.

10.01 2016 в 10:28

....убит с два куршума в главата...регистрираха от МВР.Констатират и регистрират.Гилзи нямало.Някой си ги е прибрал надлежно.До тук с"разследването".

10.01 2016 в 10:27

....убит с два куршума в главата...регистрираха от МВР.Констатират и регистрират.Гилзи нямало.Някой си ги е прибрал надлежно.До тук с"разследването".

10.01 2016 в 01:39

Стабилност отсекъде...

09.01 2016 в 21:47

КАКВО ОЩЕ ЧАКАТЕ БЕ ПЛЕБЕЙ БЪЛГАРСКИ?ЩО ЗА ПЛЕМЕ СТЕ? МУТРАТА ВИ КРАДЕ ПАРИТЕ КРАДЕ БИЗНЕСИТЕ КРАДЕ ВИ ЖИВОТА А ВИЕ ОЩЕ ЖИВИТЕ САМО СЕ ПУЛИТЕ.СРАМ ! СРАМ! СРАМ И ОТВРАТ!

09.01 2016 в 21:40

Апаша на завод "8 март" и тоя "бизнесмен" си отиде, така е с "елита", един си отива, друг го наследява.

09.01 2016 в 19:58

Балистиката е ясна. Застрелял се е под моста с един куршум, рикошет, стават два, и ей го на мистерия