OffNews.bg

Борисов разочарован само от поведението пред медиите на кмета, блъснал дете

Единственият факт, който е разочаровал премиера Бойко Борисов в историята детето, "блъснало се в кметския джип" в Трън, е "поведението на кмета пред медиите".

Тази вечер Борисов коментира темата чрез официалния си профил във Фейсбук по следния начин:

"Днес от медиите се запознах със случая в Трън. Разговарях лично с главния прокурор, който ме увери, че делото не само че не е прекратено, но свидетелите ще бъдат отново разпитани. Разочаровах се от поведението на кмета пред медиите, в което не видях никаква съпричастност. Ако се докаже вина, следва да бъде понесена съдебна отговорност, както законът повелява".

Изненадващо е, че премиерът се запознава със случая едва днес. Той не би трябвало да го изненадва - Борисов е министър-председател от ноември 2014 година, а катастрофата е от ноември 2015-а и не е просто една от многото в страната. Главно действащо лице в нея е кмет на ГЕРБ - Станислав Николов.

Необичайно е, че единственият смущаващ факт за министър-председателя е поведението на кмета пред медиите и липсата на съпричастност, при положение че в историята има много по-смущаващи моменти. Например, че свидетели изтеглят показанията си под заплахи, че разследващите констатират, че детето самò се било ударило в автомобила и така си е причинило средна телесна повреда. Ивайло, тогава на 6 г., остава без далак и живее с половин черен дроб вследствие на катастрофата.