OffNews.bg

Борисов: Рая Назарян ще е председател на НС. Ако не сте съгласни, няма правителство (видео)

Утре ще предложим Рая Назарян за председател на Народното събрание и чакаме гласуването - от него зависи дали ще стане възможно партията да преговаря.

Това каза Бойко Борисов на среща с депутатите на ГЕРБ в централата на партията.

Мине ли гласуването, ще продължим разговорите, не мине ли - до там, заяви той.

Към днешна дата съставянето на правителство не е възможно, твърди Борисов.

Казах, че няма да съм премиер, защото истинският реванш на ГЕРБ е когато аз стана премиер, но за да има споделена отговорност, не го направих, добави той.

Заклинанието, че Борисов и Пеевски ще управляват е кауза пердута. Това няма да се случи. Ако има отговорни хора, които да поставят на първо място държавата, има как [да се направи кабинет]. С години сме носили отговорност за тази държава, няма да им позволя да се покатерят нито на гърба на ГЕРБ, нито на моя, заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ се е подразнил от анализатори, които твърдят, че всичко било уговорено: "Договорки извън преговорния екип не правим. Тук говорим за критично състояние на държавата, време за лидери, време за отговорност, а не за тяснопартийни интереси - да си спасиш партийката, да отидеш в опозиция, да лаеш всеки ден от трибуната срещу тези, които се нагърбват да я извадят от кризата. Не е честно и няма да стане."