OffNews.bg

Борисов: ПП-ДБ ми дължат една ротация. Ще преглътнем техен министър, ако имаме силен наш премиер

ПП-ДБ ми дължат една ротация все пак. Ние им дадохме 10 месеца. Ако трябва да си дадат един техен министър да пътува и да подкрепят нашето правителство - и това може да преглътнем, ако имаме наш силен премиер. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща с избиратели в Плевен. Гости бяха кандидатите за следващ мандат в Европейския парламент Андрей Новаков и Андрей Ковачев, както и бившият финансов министър в кабинета "Борисов 3" - Владислав Горанов. 

Борисов се скара на бившите си "некоалиционни партньори" от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) за това, че ако не били ГЕРБ и ДПС да ги "крепят и бранят" по време на управлението им, другите формации щели да ги "набият". По думите му никога не е чувал подобни обиди, каквито отнесъл премиерът Николай Денков по време на управлението си.

"Всеки ден се изправям пред хората и действително - нашите ядра са много твърди, партията е голяма и стабилна. Другите нямат това нещо - нито експертизата, нито хората. Но имат едно самочувствие и нахалство, на което другите може само да завиждаме", коментира председателят на ГЕРБ. 

Той обеща на избирателите, че ГЕРБ ще се опитат да управляват, особено ако имат отчетлива разлика с ПП-ДБ. Борисов каза, че е дал време на ПП-ДБ да се научат, докато "западните партньори не разберат, че са заложили на куция кон, а работните коне (б.а. ГЕРБ) - наказани несправедливо".

Бойко Борисов се оплака от чудовищни задръствания в София през последните дни и липсата на критична към Столична община реакция на медиите след големия дъжд, който се изля: 

"Ако беше Фандъкова или аз, щеше да има заглавия от типа: "Непочистените шахти в София предизвикаха страхотно наводнение", "Дъждът падна заради Бойко Борисов", а сега тихо, тихо, тихо... - пазят ги."

Лидерът на ГЕРБ беше посрещнат с традиционните за феновете му скандирания "Бой-ко, Бой-ко" при излизането си на сцената в Плевен. 

"Харизанов - ти с мотор ли? Така ли дойде? Гледам Росен Желязков, Томислав Дончев - да не е някаква нова мода - мотиристи. Ония с колелета бутат педалите, а ние караме моторите", пошегува се Бойко Борисов по време на срещата.