OffNews.bg

Борисов: На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мене - никой

Няма логично обяснение защо трябва да оттеглим подуправителя на НЗОК , каза в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в Националната зимна академия на младежката организация на партията (МГЕРБ). 

Изказването му идва ден след като поиска две оставки в Здравната каса - тази на управителя и тази на подуправителя. Той коментира и защо се стигнало до това решение, критикувайки медиите:

Внушението в медиите беше, че все едно премиерът Николай Денков е дошъл и ни се е накарал, това не е вярно, каза още Борисов. На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мене - никой, добави той.

По думите му това и била причината да откаже среща с премиера и да предпочете лидерския формат:

"Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков искат да ме видят - аз казах не. Ще се видя с Асен Василев - лидерът на ПП, и с Христо Иванов - лидерът на ДБ. Това казах. В 10:00 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси. Асен Василев беше коректен, затова съм извикал и Влади Горанов, за да спорим или да ни обясни кое, как и защо. Излязохме заедно пред медиите и съобщихме, че взимаме и двете оставки. Връщаме крака назад, за да работим конструктивно и за следващите избори и регулатори."

Той определи казуса около избора на ръководството на НЗОК и последващото искане и подаване на оставки като "криза в парламента".

На 3 декември ГЕРБ отбелязва 17 години от основаването си като Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“.

"Когато преди близо 20 години се разбунтувах, имаше мощна комунистическа партия, прикрила се зад друго име, т.нар. Тройна коалиция и "червен" президент. Тогава сам, без партия, станах кмет на София."