OffNews.bg

Борисов и шефката на кабинета му не са заразени с коронавирус

Отрицателни са повторните тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, съобщиха от правителствения пресцентър.

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на седмицата бяха установени двама с COVID-19. 

В резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени. Така общият брой на потвърдени с COVID-19 служители става четирима. По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните изследвания.

Припомняме, че по-рано днес беше съобщено, че шефката на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов - Деница Желева, е заразена с коронавирус, а министър-председателят е поставен под карантина. 

Желева е дала положителен тест след завръщането на делегацията на Борисов от Брюксел в началото на седмицата. Тъй като на преговорите за новия европейски бюджет двамата са били заедно през цялото време, премиерът е поставен под карантина, както и целият екип, пътувал с него.