OffNews.bg

БОЕЦ подкрепи Иван Калчев-Глиги за депутат

Гражданско движение БОЕЦ обяви подкрепата си за кандидатурата на Иван Калчев-Глиги за кандидат-депутат на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври.

"ГД “БОЕЦ“ продължаваме своята инициатива да отбелязваме хора, които не са членове на Сдружението, но са спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест, активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истина! Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е Иван Калчевлчев - Глиги", заявяват от гражданското движение.

От БОЕЦ посочват, че е важно достойните българи да получат признание и подкрепа.

"Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите! Че не всички са маскари! Че будни, смели и достойни граждани има, и винаги е имало", категорични са от организацията.

Иван Калчев-Глиги е български доброволец, който се сражава в чуждестранния легион на ВСУ още от първите дни на руското нашествие в Украйна. Като член на "Зелено движение" той е издигнат за кандидат-депутат в листите на Демократична България в столичните 23-и и 24-и МИР, в които е съответно с преференции 132 и 123. Иван Калчев възнамеряваше да се завърне у нас за предизборния период, но заради настъплението на ВСУ в Харковска област, в което лично участва, реши, че е по-важно да помогне за освобождението на окупираните територии на Украйна и да води дистанционна кампания.

За Глиги от БОЕЦ заявяват:

"Познавате го. Виждали сте го и срещали на площадите. “Граждански активист” е може би най-точното определение за Глиги. Зелени протести, протестите срещу Гешев и Борисов, пред Парламента, пред ВСС, БНТ и Съдебната палата, на Орлов мост - Глиги е част от всеки справедлив протест и гражданска инициатива. Активност, последователност и солидарност - БОЕЦ познаваме добре тези качества и с Глиги заедно изборихме много битки “за народното дело“, както той казва", казват за него от гражданското движение.

И добавят:

"След началото на руската инвазия в Украйна, Глиги взе решение да подкрепи украинския народ, като боец с оръжие в ръка. Войната, която Путин започна, е война не само срещу украинския народ, а война на един диктаторски режим срещу демокрацията и свободния свят. За себе си и своите мотиви Глиги казва следното: (прочетете в прикачения линк).

Поздравяваме Иван Калчев – Глиги за неговата смелост, последователност, ярка гражданска позиция и жертвоготовност. Днес Глиги воюва на два фронта: кандидат за депутат от “Демократична България“ и боец на фронта в Украйна.

В държавата на Пеевски и Борисов, в държавата на Цацаров и Гешев, в държавата на олигарсите, ченгетата и мутрите — гражданското общество, свободните журналисти и независимите магистрати останаха последното ядро на съпротива срещу мафията, превзела страната ни! И въпреки цялата си мутренска власт, и въпреки милиардите си, и въпреки всички институции-бухалки — има хора, които не могат да бъдат отказани, не могат да бъдат смачкани и пречупени! Диктатурата започва там, където свършва свободата на словото и справедливостта! А за свободата си трябва сами да се преборим и да я браним всеки ден, няма кой друг да го направи вместо нас. Респект и уважение към всеки, запазил стремежа си към свобода и чувството си за справедливост!

Иван Калчев–Глиги - БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!"