OffNews.bg

Бившият областен на София: Сделката с "Царските конюшни" не ощетява софиянци

Сделката с "Царските конюши" не ощетява софиянци или гражданите на България. Това коментира в ефира на Нова тв бившият областен управител на София Веселин Пенев.

Преди дни той подаде оставка след като бе осветлена сделка за продажбата на земята на "Царските конюшни" в София за жълти стотинки.

"Не съм привърженик на конспирациите, но познавам добре политическия живот и за пореден път предизборна кампания стартира със скандали", каза Пенев.

Бившият областен на София защити действието си с тезата, че държавата нямало как да се грижи за този терен и за това е било по-добре той да премине в частни ръце.

"Единственият начин инвеститорът да строи каквото и да е там, е да се разбере със собствениците на сградите", каза Пенев.

По негови думи ползите за държавата от тази сделка тепърва предстоят.

"Това е единственият начин да се промени нелицеприятната гледка в София. В столицата има над 1000 терена, за които държавата няма как да се грижи", каза бившият областен управител на София.

Пенев завърши с думите, че е "десен човек" и няма разбирането, че взаимоотношението на държавата с бизнеса значи само "далавера".