OffNews.bg

''Български възход'' е готова да сътрудничи с всички партии в парламента

Само чрез взаимодействие между отделните политически партии могат да се решават проблемите на българското общество. Ние се отзовахме на вашата покана, за да покажем, че ще съдействаме, ще сътрудничим и ще търсим решения с всички партии в българския парламент.

Това заяви заместник-председателят на ПГ на "Български възход" Виолета Комитова на срещата с контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Комитова коментира, че е била много учудена от това, че евроатлантически партии в парламента са в "някакво жестоко стълкновение".

Смятам, че това трябва да се преодолява, ако те наистина са евроатлантически, каза тя.

В началото на разговора в сградата на Народното събрание президентът Плевнелиев благодари на "Български възход" за уважението, за диалога и за правилния подход.

Зад всеки успех се крие правилният подход, отбеляза той.

Когато политическите партии се оградят в окопите, не си говорят, не търсят диалога, не търсят съгласието, ние няма да успеем, коментира Плевнелиев.

Той отбеляза, че тези консултации по никакъв начин не целят създаването на каквото и да било правителство или коалиции, а търсенето на решения и на съгласие.

По-рано днес контактната група имаше среща с представители на ПГ на ГЕРБ-СДС. Официален отказ за разговор е получен от "Продължаваме Промяната", "БСП за България" и "Демократична България". В понеделник предстои среща с ДПС.