OffNews.bg

Атанасов: Последният запис е правен в кабинета на премиера Кирил Петов. Това е Уотъргейт

Последният изтекъл запис в медиите, на който се чува как тогавашният премиер Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев говорят за "кеш потоци" и е намесено името на лидера на БСП Корнелия Нинова, е бил записан в министър-председателския кабинет. 

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов на снощната предизборна среща на коалицията ПП-ДБ с избиратели във Велико Търново и сравни скандала с Уотъргейт - подслушването, заради което американският президент Ричард Никсън подава оставка през 1974 г.

В поредния изтекъл в "Афера" запис се чува как Кирил Петков и Асен Василев отново говорят за "кеш". Записът е с лошо качество и трудно се разбира, но се чува отчетлива реплика на Василев: "Ние знаем. Корнела просто иска кеш поток."

На предизборното събитие във Велико Търново вчера Атанас Атанасов обяви, че "ако двамата шишковци (б.а. Бойко Борисов и Делян Пеевски) успеят да се докопат до властта - жална ни майка". 

"Изключително съм гневен, днес за пореден път изкараха някакви записи - записват всичко, което може да докопат. И се оказва, че този макар и толкова неразбираем запис, в който се чуват гласовете на Кирил и Асен, е от разговор, проведен в кабинета на министър-председателя на България", обяви съпредседателят на ДБ. 

Атанас Атанасов се закани, че ще се бори с всички сили и средства да стана ясно "кое е това задкулисие, което си позволява толкова години да ни трови".

"Това е такъв шок, това е Уотъргейт. Кой е този, който в България си позволява да влезе в най-охраняваната сграда? Да запише хората, които взимат решения. Това не може да бъде безнаказано", каза той. 

По-късно на официалната Фейсбук страница на съпредседателя на ДБ бе публикуван следният пост: