OffNews.bg

Алексей Петров създал ''логистиката за кабинета'', но нямало среща Петров-Борисов-Петков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи с живо излъчване във фейсбук от Бургас, за да направи нови уточнения за участието на убития Алексей Петров в сформирането на настоящото правителство.

Вчера Борисов каза в парламента, че Петров е помагал за съставянето на кабинета и е бил близък с бащата на Кирил Петков - Петко Петков.

Днес лидерът на ГЕРБ поясни, че не е имало среща между Алексей Петров, Кирил Петков и Бойко Борисов. Убитият на 16 август бизнесмен обаче "създал логистиката" за кабинета.

„Алексей Петров създаде логистиката за кабинета. На срещата не е присъствал, бяхме аз, Кирил и Асен. Спекулация, е че е създал кабинета“, каза от Бургас Бойко Борисов, където присъства на откриването на ново онкологично отделение в болница „Дева Мария“.

Премиерът Николай Денков, от своя страна, отрече да е работил с Алексей Петков. В интервю за Нова тв, излъчено днес, Денков заяви, че никога не е срещал бившата барета.

По темата за липсата на комуникация между лидерите на коалицията лидерът на ГЕРБ коментира, че причината за това е, че сега Кирил Петков е в САЩ, а Борисов не обичал да говори по телефона.

Освен това той призова да бъде уволнен съветникът на министъра на отбраната - Мустафа Емин заради случая в „Пирогов“. Ако ГЕРБ беше на власт, не само съветникът, а и министърът щеше да е уволнен, обяви Борисов.