OffNews.bg

За кой съсед разказваме най-много вицове

Всички хора произлизат от маймуни – само македонците от българи. Това е един от вицовете, който българите разказват за своите югозападни съседи. Анекдотът е попаднал в колекцията на онлайн проекта Europe's not dead, който има за цел да състави карта на вицовете в европейските страни.

Така например в Македония, Албания и Турция има най-много вицове за гърците, в България – за македонците, в Гърция – за албанците, а единствено италианците измислят най-много шеги за самите себе си, пише off.net.mk.

Онлайн проектът е регистрирал още няколко български анекдоти:

Кой е най-краткият български виц? Македонският народ

Защо габровците не си купуват хладилници? Не могат да бъдат сигурни, че лампата в хладилника се изключва, щом затворят вратата

Албанците пък разказват следните вицове за гърците:

Как се нарича грък с 300 жени? Овчар

Миналият октомври пък, когато Феликс Баумгартнер скочи от 40 км височина, се появиха вицове, че австриецът е македонец.

“Дедо му е роден во Струмица”, доказа македонската преса и възкликна: “Феликс, се гордееме со тебе, сине“!

Покрай еуфорията от скока на струмянина Феликс почти незабелязано остана откровението, че Фреди Меркюри, водечки вокал на рок групата “Квин”,  се залюбил во тетовски грав“, което е надлежно документирано в новата биография на певеца.

Ето и списък с по-известните македонци. Източниците за тях са пръснати на различни места в нета и е трудно да се намери първоизточникът.

Александър Македонски - императорът на първата истинска македонска империя. Тя се е простирала от Скопската чаршия до площад “Македония” в Калкута.

Македонски от “Немили-недраги” на Иван Вазов. Главен хъш на Браила, македонски град в Североизточната част на Балканския полуостров.

Николо Макеавели - известен македонски имигрант във Флоренция. Създал научното течение за освобождение на Македония “Макеавелизъм”.

Нелсън Македонела - черен македонец, борец против българския апартейд в Южно Македонската република.

Георги Вашингтонски - първият македонски президент на САЩ. Откривател на македонския град Вашингтон, кръстен на улицата в София, на която е построен Македонския дом.

Исус Ристоски - македонски гражданин, който по неволя създал македонската световна религия.

Мекамед – положил в свещения македонски град Мека, основите на втората световна македонска религия.

Адам и Ева, както имената им сами говорят, това са първите македонци на света.

Техните деца са чистокръвния македонец Авел и бугаро-татарската отрепка Каин. Така започва враждата между македонците и бугаро-татарите!

Клод Макелеле - неизвестен македонски футболист.

Макел Джексън - избелял македонски певец, създaл първата македонска лунна походка.