OffNews.bg

Зам.-кметът по транспорта: Незабавно уволнение на шофьора на автобус 72

Центърът за градска мобилност ще разпореди на фирмата концесионер на автобусна линия 72 незабавно да уволни шофьора, който отказа съдействие на човек в инвалидна количка. Това заяви за OFFNews зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев.

"Просто побеснях като разбрах за този случай. Подобно поведение е напълно недопустимо и този човек не може да продължи да вози пътници", добави столичният зам.-кмет.

Крусев обясни и че ще се търсят възможности да бъде глобена и фирмата превозвач. В момента автобусна линия 72 се обслужва от фирма "Карат-С", която обаче я е отдала на дружество подизпълнител.

Столичният зам.-кмет обясни и че ще настоява за това всички превозвачи, обслужващи градския транспорт в София, да подпишат харта за добро поведение на водачите си и да поемат ангажимент в бъдеще да няма подобни грозни инциденти.

Евгени Крусев бе назначен за заместник-градоначалник по транспорта преди по-малко от месец. Постът бе овакантен след като премиерът Бойко Борисов поиска оставката на предишния титуляр Любомир Христов заради скандал с обществена поръчка на стойност около 200 хил. лева.