OffNews.bg

Work and Travel: Изложение представя летните бригади в САЩ през 2019 г.

Какво трябва да знаете, ако искате да заминете за САЩ за лятна бригада през 2019 г.? Отговор на този въпрос ще се постараят да дадат участниците в специализирано изложение днес във "Витоша парк хотел" в Студентски град в София.

От 12:00 часа студентите ще имат възможността  да се срещнат с вицеконсула Джеймс Стултрейгър и друг представител на Консулския отдел на посолството в САЩ у нас, които ще отговаря на въпросите на студентите.

Изложението се организира по проекта "Световно образование" с участието на американското посолство в България. Организаторът на събитието  е "Интеграл", партнираща организация на американска асоциация на държавния департамент CIEE.

Те ще имат възможност да разберат повече за програмата за междукултурен обмен Work and Travel, за вариантите за финансиране на пътуването. Ще могат да се запознаят и с първите оферти за работа, например в Аляска, Ню Джърси, Охайо, Ню Йорк.

На събитието български студенти, които вече са пътували по програмата, ще споделят своя опит.

Work and Travel (WAT) e най-голямата международна програма, която над 15 г. дава възможност на студенти от целия свят да работят и живеят в САЩ през лятото. Всяка година в нея се включват над 5000 български студенти.