OffNews.bg

Времето днес: От 7 до 24 градуса, слънчево в планините и по морето

През нощта ще има слаби превалявания в южните райони, а минималните температури в страната ще паднат до 7 градуса, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес преди обяд на места в низините и около водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла или ниска облачност.

През деня над Северна България ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до слънчево. Над Южна България облачността ще променлива, по-значителна над Рило-Родопската област, където слабо ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - до умерен северозападен вятър.

Максималните дневни температури ще бъдат между 18° и 24°.

В София минималната ще е 7, а максималната - 19 градуса. 23 ще достигнат градусите в Пловдив, в Сандански ще е най-топло - 24°.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над масивите от Южна България, но само на отделни места в Рило-Родопската област краткотрайно ще превали. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на въздуха и морската вода ще са между 19° и 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.