OffNews.bg

В три столични квартала без вода заради планирани ремонти

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоподаването в някои райони на столицата днес заради планирани ремонти.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Нишава“ в ж.к. „Стрелбище“, се налага спиране на водата от 10 до 17 часа на:

- ул. „Кестенова гора“ - от ул. „Хайдушка гора“ до ул. „Нишава“;

- ул. „Нишава“ - от ул. „Твърдишки проход“ до ул. „Кестенова гора“.

Ако работите продължат над 12 часа, ще има водоноска на ъгъла на улиците "Нишава" и "Кестенова гора".

Във връзка с монтаж на пожарен хидрант и спирателен кран на ул. „Захари Круша“ в кв. „Крива река“, се налага спиране на водата от 10 до 19 часа на на:

- ул. „Захари Круша“ .- от ул. „Добрила“ до ул. „Яков Крайков“.

Ако работите продължат над 12 часа, ще има водоноска на ул. "Захарий Круша", бл. 15Б.

Във връзка с изграждане на полимерна шахта и монтаж на водомерен възел на ул. „Хан Омуртаг“ в ж.к. „Яворов“, се налага спиране на водата от 9 до 16 ч на:

- ул. „Хан Омуртаг“ - от ул. „Бойчо войвода“ до бул. „Михай Еминеску“.

Ако работите продължат над 12 часа, ще има водоноска на ул. "Хан Омуртаг" №80.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, уверяват от "Софийска вода".

Засегнатите от прекъсването на водата могат да получат повече информация от телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез виртуалния информационен център на дружеството (http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx).

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез SMS.