OffNews.bg

''Спаси София'' алармира за бетонирани дървета в центъра на София

Отново има бетонирани дървета в центъра на София, съобщиха във фейсбук профила си от организацията “Спаси София”. “Този път, при поредния безобразен ремонт на тротоарите на ул. Парчевич, изпълнителят е залял напълно с бетон десетина дървета, намиращи се срещу 127 СУ “Иван Денкоглу”. Варварското действие почти сигурно ще доведе до трайна смърт на старите дървета, които подобно на тези от Графа, в рамките на няколко години, ще изсъхнат и ще станат опасни, което ще наложи тяхното премахване”, твърдят от организацията.

“Бесни сме! Освен традиционно безумно ниско качество на самия тротоар и бордюрите, както и ултра-грозните павета-кокалчета, крайно неподходящи за историческия център на града, трябва да търпим и дългосрочните последствия, които управляващи и изпълнители нанасят на София. Гневни сме и затова, че няма никакъв общински контрол върху фирмата-изпълнител - дърветата стоят бетонирани вече няколко дни, без никой да обърне внимание на проблема!”, възмущават се от организацията, която има един общински съветник - Борис Бонев.

От “Спаси София” настояват за за спешни действия от всички отговорни по веригата - кмета на София Йорданка Фандъкова, районния кмет на “Средец” Трайчо Трайков и зам.-кмета по строителството, Ангел Джоргов. “Спаси София” искат отстраняване и максимална глоба за фирмата, както по отношение на некачествения ремонт, така и по общинската наредба за зелената система, отстраняване от работа на отговорните хора в Общината и премахване на бетона и спасителни действия за оздравяване, за да се предотврати поредната загуба на стари дървета в центъра.