Шампанско под вода - водолази в Бургас посрещат Коледа в морето
Как се отваря шампанско под вода? Това знаят водолази от Бургас, които ще празнуват Коледа в студените морски води.
Шампанското под вода се отваря под същия начин, но трябва да се обърне с дъното нагоре, за да не изтече съдържанието. След това всеки от водолазите сваля регулатора си и отпива глътка от шампанското. Имаме и късметчета, които ще теглим под вода, елхичка, разказва Стоян Димитров по бТВ.
Водолазите от сдружение „Приятели на морето“ се събират на моста в Бургас. Инициативата им започва преди 10 години, а днес вече е традиция.
„Във водата си правим една малка коледна трапеза, пием шампанско, ядем лакомства. Всеки от нас има много коледен дух, който гледаме да го вкараме и под водата“, допълва Стефан Миринчев.
Със специални коледни костюми водолазите ще се гмурнат в морето. Традицията повелява да се украси и елха.
Температурата на водата е 10 градуса.