OffNews.bg

Шампанско под вода - водолази в Бургас посрещат Коледа в морето

Как се отваря шампанско под вода? Това знаят водолази от Бургас, които ще празнуват Коледа в студените морски води. 

Шампанското под вода се отваря под същия начин, но трябва да се обърне с дъното нагоре, за да не изтече съдържанието. След това всеки от водолазите сваля регулатора си и отпива глътка от шампанското. Имаме и късметчета, които ще теглим под вода, елхичка, разказва Стоян Димитров по бТВ. 

Водолазите от сдружение „Приятели на морето“ се събират на моста в Бургас. Инициативата им започва преди 10 години, а днес вече е традиция. 

„Във водата си правим една малка коледна трапеза, пием шампанско, ядем лакомства. Всеки от нас има много коледен дух, който гледаме да го вкараме и под водата“, допълва Стефан Миринчев.

Със специални коледни костюми водолазите ще се гмурнат в морето. Традицията повелява да се украси и елха.

Температурата на водата е 10 градуса.