OffNews.bg

Семейство написа трогателно писмо до пожарникари, спасили ги от огнен ад

Три семейства от Пазарджик написаха трогателно благодарствено писмо до пожарникари, спасили техни близки от огъня след избухване на газова бутилка.

Инцидентът е станал на 27 август на ул. Софроний Врачански в града.

Хората благодарят горещо на пожарникарите Стоил Млеканов, Веселин Кежов и Николай Чукойски и ги наричат "овладени, спокойни, бързи, смели, учтиви и отзивчиви!".

Писмото бе публикувано във фейсбук група на пожарникарите и завършва с думите: "Бъдете здрави и се прибирайте след всяко дежурство! Благодарим е най-малкото, което може да кажем!":

С това писмо бихме искали да изкажем своята благодарност към огнеборците Стоил Млеканов, Веселин Кежов и Николай Чукойски от РСПБЗН – Пазарджик.

Само когато сърцето ти е огнено, може да вървиш в битка с пожара!

Ако не си горял, не можеш да си го представиш. За спасените е белег за цял живот. За спасителите - поредно напрегнато ежедневие.

Тези думи на признателност са за спасителите огнеборци Стоил Млеканов, Веселин Кежов и Николай Чукойски от РСПБЗН-Пазарджик. Момчетата, които „дежурни“ се отзоваха на сигнал за инцидент с газова бутилка на ул.“Софроний Врачански“ №22 „А“ в ранния след обед на вторник – 27 август 2019-а година.

За тримата това бе „поредния напрегнат работен ден“. Така писаха медиите в Пазарджик. За спасеното семейство Шопови и нас - техните близки, това ще остане денят, в който те влязоха в сърцата ни. Уникални професионалисти - овладени, спокойни, бързи, смели, учтиви и отзивчиви!

Стоил, Веско, Николай, до този момент дори не сме си представяли вашето ежедневие…

Бъдете здрави и се прибирайте след всяко дежурство!

Благодарим е най-малкото, което може да кажем!

С признателност: сем. Шопови, Иванови и Грозданови