OffNews.bg

Промени в движението по бул. Пенчо Славейков, няколко автобуса сменят маршрут за седмица

Движението по столичния бул. "Пенчо Славейков" се променя от днес до 14 октомври, заради ремонта на булеварда. 

Забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства по западната половина от пътното платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Стрешер“ до бул. „Св. Георги Софийски“ и по западното локално пътно платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Свиленица“ до бул. „Витоша“. 

Закриват местата за почасово платено паркиране по бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Стрешер“ до бул. „Прага“ и по западното локално пътно платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Свиленица“ до бул. „Витоша“.

Променят се на маршрутите на автобусни линии № 72, 260, 604 и № N4. 

Автобус 72 в посока Плиска ще преминава през тунела при бул. Витоша, откъдето ще минава и 604 към Гара Искър. 
Линия № 260 в посока кв. Горна баня ще се движи по маршрута си до кръстовище бул. Прага/бул. Пенчо Славейков/ул. Св. Георги Софийски, направо по ул. Св. Георги Софийски, надясно по бул. Акад. Иван Гешов, наляво по бул. Цар Борис III и по маршрута си. В обратна посока маршрутът не се променя. 

Нощна линия 4 ще вози до кръстовище бул. Прага/бул. Пенчо Славейков/ул. Св. Георги Софийски, направо по ул. Св. Георги Софийски, наляво по бул. Акад. Ив. Ев. Гешов, надясно по бул. България и по маршрута си, двупосочно.

Мач на Националния стадион „Васил Левски” днес променя движението в района, съобщи Столична община.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в
мероприятието от 00.00 до 21.00 часа при сектор „Г”, а от 12.30 до 19.30 часа на моста пред стадиона. 

От 16.30 часа до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането превозни срнапътни едства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт, по ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;  бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; 
бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.