OffNews.bg

Приключват ремонтите в няколко участъка на автомагистрала "Тракия"

Завършат ремонтите в няколко участъка на автомагистрала "Тракия".

Напълно възстановено в двете посоки е движението между 5-тия и 10-тия км на магистралата и от километър 63-ти до 69 -ти. Днес приключва полагането на асфалтовата настилка в лявото платно на ремонтираните участъци по аутобана между 69-ти и 75-ти км, от 80-ти до 90-ти и 119-ти до 135-ти км, увериха от пътната агенция, съобщава БНР. До петък поетапно ще бъде пуснато движението в двете посоки и в тези отсечки.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обясни забавеното поставяне на маркировката с дъждовното време:

Като цяло ремонтите приключват на 1 юли. Може с изключение на 2-3 километра маркировка да остане, само да не е в дъжда, така че ще бъде освободено трасето на магистрала "Тракия" за всички желаещи да пътуват към Бургас и към черноморското крайбрежие, а и не само. По трасето, това, което няма да може да бъде довършено, са два от виадуктите. Вие знаете, те са изцяло отворени, видели сте, те няма как с магическа пръчица да станат веднага. Малките от тях ще бъдат готови на 15 юли, а останалите до края на годината, но това са два участъка по 500 метра, така че те няма да затрудняват движението на пътуващите.

След 1 юли продължава работата на съоръженията „Голямото Вършило“ и „Малкото Вършило“, при с. Церово и моста над река Тополница. Ремонтите на виадуктите при 61-ви и 67-ми километър ще продължат и през летните месеци.