OffNews.bg

Порои в Източна България, повече слънце в западната част от страната

Слънце на запад, валежи и гръмотевици на изток днес. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Жълт код е обявен в 4 области в Източна България, а във Варна, Бургас, Добрич и Шумен кодът е оранжев. 

Максималните температури ще варират от 22 градуса в източната част от страната до около 29 градуса в северозападните райони,  според прогнозата на НИМХ. 

В източните райони на Стара планина, Сакар и Странджа облачността ще е значителна и ще има интензивни валежи и гръмотевици. Преди обяд в масивите от Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър. 

Значителни валежи на места край морето, очакват синоптиците. Максималните температури ще са 18-21 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

През следващите дни до края на седмицата облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи, на места временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици. Утре вятърът временно ще отслабне, в петък отново ще се усили, а в събота ще нахлуе малко по-хладен въздух. В неделя вятърът ще отслабне и ще започне бързо затопляне.