OffNews.bg

''Помислих, че ще бъда разкъсан в центъра на Благоевград'': 6 бездомни кучета нападнаха актьора Иван Тодоров

Актьорът Иван Тодоров е бил нападнат от глутница кучета в центъра на Благоевград посред бял ден. В крайна сметка успява да се отърве само с едно ухапване, предаде БНТ.

Преди два дни Иван Тодоров разказа как е бил нападнат от бездомни кучета в Благоевград. След като актьорът оставил дъщеричката си на детска градина, минал през централния площад на града, където бездомно куче започва да го лае:

"След него дойдоха още пет кучета и ме обградиха, започна борба. Защитавах се, но те бяха доста. Не ми се е случвало подобно нещо преди, аз нямам проблем с животните, не знаех как да реагирам. Едното ме захапа, реших, че трябва да се спасявам. Тръгнах с гръб към съда, но се спънах и паднах на земята. Помислих си най-лошото - че ще бъда разкъсан в центъра на Благоевград от кучета!"

В крайна сметка Тодоров успява да се измъкне. По думите му заради адреналина не е усетил какво точно се е случило, но впоследствие разбира, че има кръв по себе си и че дънките му са разкъсани от ухапването.

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев заяви, че от началото на годината в общината са постъпили 62 сигнала за агресивни кучета, като средно на ден има между 3 и 5. Според законовите разпоредби агресивните кучета могат да бъдат прибрани в общинските приюти само за 3 дни, след което отново биват върнати на улицата.