OffNews.bg

Полицията на крак в новогодишната нощ, предупреди да внимаваме с Drink and Drive

Полицията в цялата страна е мобилизирана заради предстоящите концерти на открито за посрещане на 2019 година. МВР ще осигури засилена охрана, съобщават от ведомството. 

В столицата осем пропускателни пункта ще бъдат обособени на площад "Александър Батенберг" в София, където ще се проведе традиционният Новогодишен концерт, съобщи главен инспектор Борислав Муеров. Няма да бъдат допускани хора, злоупотребили с алкохол или наркотични вещества.

Всички, които носят обемисти багажи, ще бъдат проверявани. Ще има и проверки на случаен принцип.

Няма да бъде разрешено внасянето на стъклени бутилки, оръжия и пиротехнически средства. За нарушителите, които използват пиротехнически изделия, са определени глоби от 500 до 2500 лева.

На извънреден брифинг за мерките за сигурност на празника от пътна полиция апелираха хората да бъдат внимателни, ако ползват услугата "Дринк енд драйв" (Drink&Drive). Получени са многобройни сигнали за недобросъвестни шофьори, предлагащи услугата - някои от тях след употреба на алкохол, наркотици или без валидна книжка. Съветът е да не се качвате, преди да поискате да видите книжката на шофьора и да се уверите, че той е в адекватно състояние.