OffNews.bg

Почистването на Аспарухово продължава, има нужда от още доброволци (снимки)

Стотици доброволци продължават да почистват варненския квартал "Аспарухово" след наводнението от миналата седмица, което взе 13 жертви.

На улиците “Горна Студена” и “Гривица” калта и тинята се изнасят от доброволци с кофи и лопати. Там теренът се разчиства, за да могат да влязат машини. Заради тежкия физически труд има нужда от доброволци-мъже.

Със затоплянето на времето калта изсъхна и заради това запрашеността на въздуха е много висока, което допълнително се затруднява работата. Поради тази причина 10 машини мият денонощно улиците в квартала.

Засегнатият от потопа квартал все още има нужда от жива сила, която да помага в оперативните дейности. Заради работните дни броят на доброволците драстично спадна, а са нужни хора. От общината призоваха желаещите да помогнат да се включат в почистването на района.

Сред доброволците има и сирийски бежанци, които взимат активно участие в разчистването. Част от тях са от лагера в Харманли и ще останат във Варна до събота. Те смятат, че всички хора трябва да си помагаме взаимно в тежки ситуации.

Около 40 затворници пък помагат в разчистването още от първия ден след като приливната вълна заля квартала. Мъжете са с лек режим от затворническите общежития във Варна и Разделна.