OffNews.bg

От 7 до 21 градуса днес, по-топло през почивните дни

Облачността над страната ще остане предимно значителна. Сутринта на отделни места в Югозападна България ще превалява слаб дъжд. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а максималните - от 16 до 21, в София - 16, сочи прогнозата за времето на НИМХ за днес, 14 октомври.

Над планините облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 17° и 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи още, но ще остане малко по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 39 мин. и залязва в 18 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 6 мин. Луната в София залязва 12 ч. и 29 мин. и изгрява в 21 ч. и 19 мин. Фаза на луната: три дни преди последна четвърт.

Почивните дни

В събота ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Облачността от запад ще се разкъсва и намалява, а над Източна България ще е все още предимно значителна и на отделни места там е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 14° и 19°.

В неделя на места в котловините, а през новата седмица на повече места в равнинната част от страната преди обяд ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Дневните температури ще се повишават, повече в планините и планинските райони. Към четвъртък облачността ще се увеличи, повишава се вероятността за валежи.