OffNews.bg

Котаракът, пронизан от стрела на арбалет, е опериран успешно

Котаракът Тигър, който бе пронизан от стрела на арбалет, е преминал втора успешна операция. Лекарите дават добри прогнози за възстановяването му, като се надяват до 10 дни да бъде изписан от ветеринарната клиника.

Стрелата е пронизала цялата горна част на тялото на Тигър, като е счупила дясното му краче, увредила е гръбначния стълб и белите дробове.

В клиника в Панчарево бе извършена животоспасяваща операция, целяща да извади стрелата от тялото на котарака. До късно вечерта вчера лекарите от софийската клиника "Нова" оперираха счупения му крак. 

"Анестезията беше много рискова, тъй като са увредени белите дробове на Тигър. Въпреки всичко операцията премина успешно.  Той излезе от упойката, колегите го прегръщаха, надяваме се до 10 дни да го изпишем", каза д-р Мария Савова, участвала в операцията на котарака. В продължение на няколко часа ортопедът на клиниката и неговият екип оперираха Тигър.

Вечерта на 20 април Димитрина Димитроваи семейството ѝ намират Тигър, агонизиращ, пронизан от стрела на арбалет, в двор близо до дома им в село Герман.

Благодарение на бързата им реакция и помощта на фондация "Четири лапи" той е спасен и сега се възстановява, като семейството, което го е намерило, възнамерява за го осинови.