OffNews.bg

Княз Кардам почина в Мадрид

Днес в мадридската болница „Санчинаро” почина Н.Ц.В.Княз Кардам, съобщиха от канцеларията на Симеон Сакскобургготски.

Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008г, от която не успя да се възстанови.

До леглото на Княз Кардам в последните мигове бяха неговите родители Цар Симеон II и Царица Маргарита, неговата съпруга Княгиня Мириям, Княз Константин Видински и Княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.

Кардам Търновски - най-големият син на експремиера Симеон Сакскобургготски. Князът, който е и престолонаследник на несъществуващия вече български царски трон, катастрофира тежко на 15 август 2008 г. на магистрала край Мадрид. От тогава той беше в състояние на будна кома. 

Кардам Саскобургготски е роден на 2 декември 1962 в Мадрид.

Женен е за испанската благородничка доня Мириам Унгрия си Лопес от 1996 г. Престолонаследникът е завършил икономика и философия в университета Кларк, има магистратура по агроиндустрия и хидромелиорация в университета Пен в Пенсилвания. Той се интересува силно от модерни средства за напояване и това е причината да се запише да учи и тази наука. Специализира в пустинята в Израел, където модерните начини за напояване са на особена почит.

Княз Кардам и жена му имат двама сина- княз Борис Търновски и княз Белтран Търновски.