OffNews.bg

Харесват ли ви тези пейки? (снимки)

Пейки, монтирани в зелени площи на ново междублоково пространство в столичния кв. "Хаджи Димитър", развълнува фейсбук потребителите, след като кметът Йорданка Фандъкова публикува снимки от минипарка. 

Десетки потребители на социалната мрежа критикуваха остро естетическото решение на проектантите. В междублоковото пространство са изградени и нови алеи и беседка.

 

Ето и някои от коментарите:

"Пейките са поставени в градинката-зад бордюра, та да може при сядане и ставане да си изкълчиш крака или поне да се спънеш подобаващо. Гениално замислено-после да не помисляш да поседнеш отново." 

"Уникално позициониране на пейките! Комедията с общинските ремонти вече все повече заприличва на трагедия!"

"Пълен дебилизъм. Данче, главата наред ли е?"

Други коментиращи обаче изразиха благодарността си за новото междублоково пространство и изказаха мнение, че няма причина за негодувание.

В същата публикация има снимки и от новопостроена детска площадка в кв. "Левски Г", която бе приета по-добре от фейсбук общността. 

Кметът на район "Подуене" Ева Митова заяви за OFFNews, че преди три години така са монтирани пейките в парк "Герена" и хората са ги приели много добре. Тогава нямаше негативни коментари, обясни Митова. По думите ѝ този начин на поставяне на пейките не пречи на използването им от гражданите и осигурява възможност за по-добро почистване на алеите. При монтиране на асфалта пейките се закрепват с болтове и по-лесно се изтръгват и местят, сега са на бетонна основа и по-безопасни, каза още Митова.