OffNews.bg

Фотоизложба набира пари за нов приют за кучета

На 07. декември от 17:00 часа се открива благотворителната фотографска изложба „От другата страна“, посветена на идеята да се съберат средства за нов кучешки приют. Събитието ще се състои в галерия „Личното пространство“ на бул. „Витоша“ №45.

Експозицията е подготвена изцяло от студенти на НБУ с подкрепата на преподаватели от специалност „Фотография“. Изложбата представя различните страни от живота на кучето – от тъжните очи зад решетката до палавия поглед на щастливия домашен любимец. Посетителите ще имат възможността да закупят създадените специално за случая фотографии и коледни картички, като по този начин ще подкрепят каузата.

Целта на изложбата е да подпомогне организацията „Animal Rescue Sofia“ в начинанието да се съберат необходимите финансови средства за закупуването на нов имот за кучешки приют. Съществуващият подслон в Богров е принуден да затвори врати в края на годината и 500 кучета са пред заплахата да останат на улицата. Това се налага заради непосилните наеми на сегашното място, както и заради незаинтересоваността на институциите. За целта са необходими 210 000 евро, като до края на ноември са събрани около половината от тях.

Изложбата е с продължителност от 7 до 14 декември – всеки ден от 16:00 до 20:00 ч. Всички събрани средства са предназначени за спасяването на доброволческата организация, посветила се на закрилата на изоставените четириноги.

„От другата страна“ на очевидното прозира човешкото ни отношение и възможността да прескочим бариерата на собствените си предразсъдъци и егоизъм, да погледнем към по-добрата си природа през верните кучешки очи.