OffNews.bg

Физическият факултет на СУ намалява двойно таксите за педагози

Академичният съвет на Софийския университет намали двойно годишните такси на трите педагогически специалности във Физическия факултет. Годишно студентите ще плащат по 200 лв., а не по 400, както предвиждаше проектът за таксите за обучение през 2019/2020 г.

Става въпрос за таксите за новоприетитите тази година, които ще бъдат първокурсници наесен и са граждани на България или друга страна от ЕС.

Предложението направи Физическият факултет на заседанието на АС тази вечер, като се мотивът е стремеж да се привлекат повече студенти.

Именно това направили за миналогодишната приемна кампания от Факултета по химия и фармация и увеличили броя на първокурсниците спрямо предходната година.

Всички останали такси бяха утвърдени според предложения проект.

Специалностите, за които ще важат намалените такси, са учител по природни науки в основната степен на образованието; педагогика на обучението по физика и информатика; и педагогика на обучението по физика и математика.

Академичният съвет прие и увеличение на годишната такса за обучение на новоприетите бакалаври в следните специалности:

- „Туризъм“ - от 420 лева на 460 лева;

- „Връзки с обществеността“, „Комуникационен мениджмънт“, „Журналистика“ и „Книгоиздаване“ - от 560 на 600 лева за редовно обучение и от 300 на 350 лева за задочно;

- „Европеистика“ и „Политология“ - от 560 на 600 лева;

- „Филология“ - от 300 на 400 лева за задочно обучение;

- „Философия“ - съответно от 540 на 580 лева за редовно обучение и от 300 на 320 лева за задочно обучение;

- „Графичен дизайн“ и „Музикални медийни технологии и тонрежисура“ - от 730 на 780 лева.