OffNews.bg

Двете момчета в Пирогов още са в реанимация, но няма опасност за живота им

Децата, настанени в „Пирогов” след катастрофата със сръбския автобус, още са в тежко състояние. Те са в реанимация, няма пряка опасност за живота на двете момченца на 11 и 12 години. 

Това обяви директорът на болницата Валентин Димитров. Едното дете с дълга операция вчера е прекарало нощта сравнително спокойно.  Предстоят още интервенции, за да подобрим неговото състояние, обясни той.  Това, което им е нужно, е време, допълни д-р Димитров.  

По-тежко е състоянието на по-малкото момченце, което има контузия на главата, каза пък сръбския посланик Желко Йович по бТВ. Освен двете момчета в София, има пострадало семейство - баща, майка и дъщеря, но те са подобре. Всички останали деца от автобуса вече са в Сърбия. 

След като вашите институции ще проведат разследване, вероятно и ние ще проведем. Предполагам, че ще бъде достатъчно направеното от българските власти, но най-важното е какво е състоянието на децата и всички, които са пострадали. За мен в този момент не е важно какво ще се случи с шофьора, каза още Йович. 

„За съжаление, за трафика и състоянието на пътищата мислим само при големи катастрофи и инциденти“, подчерта посланикът.