OffNews.bg

Два трамвая с променен маршрут до края на месеца

Два трамвая променят маршрута си за две седмици. 

От днес до 30 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул.„Шипченски проход“ в участъка от бул. „Асен Йорданов“ до ул. „Иван Димитров-Куклата“, като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Шипченски проход“ в посочения участък. 

Извършват се следните промени в организацията на движението: Трамвайна линия № 20 ще се движи по маршрут от метростанция „Опълченска“ до трамвайно ухо „Гео Милев“; Трамвайна линия № 23 ще се движи по маршрут от ж.к. „Дружба 2“ (ул. „Обиколна“) до ул. „Искърско шосе“. 

Разкрива се временна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут: от автостанция „Изток“ (начална спирка на автобусни линии № 117 и 118) по ул. „Летоструй“, надясно по бул. „Ботевградско шосе“ до гара Подуене, направо по бул. „Мадрид“, по ул. „Проф. Милко Бичев“, по бул.„Ген. Данаил Николаев“ и наляво по бул. „Ботевградско шосе“ по маршрута до автостанция „Изток“.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута и на трамвайната спирка „Ул. Алеко Константинов“.