OffNews.bg

Дипломат шофира с петгодишно дете в скута, отказва да спре и три пъти минава на червено

Сигнал за дипломатически автомобил с дете на предната седалка от миналата събота. Той е бил подаден от Георги Нончев, който е успял да направи снимки и видеозапис на инцидента, съобщи Нова телевизия.

Случката се развива в София. На ул. Любляна на Горнобанския път Нончев е забелязал, че в скута на шофьора е имало дете и е продължил да кара след автобомила до "Симеоновско шосе".

По думите на Нончев детето е на не повече от петгодишна възраст. Той обясни, че в хода на преследването мъжът поне три пъти е минал на червен светофар.

През това време Георги Нончев е разговарял със 112 и е бил уверен, че властите ще вземат мерки. Той карал след дипломатическия автомобил с надеждата, че нарушителят в крайна сметка той ще бъде спрян от полицията.

Включително се е стигнало до ситуация спътникът на Нончев да излезе от колата на светофар и да застане пред дипломатическия автомобил, за да призове шофьора да спре колата. Тогава дипломатът е дал газ "като да прегази" спътника на Нончев и продължил да бяга.

В крайна сметка пристигат четири патрулки, но по сигнал на нарушителя, който на свой ред също е подал сигнал на 112, защото се "почувствал застрашен" от преследвачите си.