OffNews.bg

Десетки лекари станали жертва на схема за теглене на бързи кредити

Десетки лекари са станали жертва на схема за теглене на бързи кредити. От тяхно име са изтеглени хиляди левове.

Около 40 са излъганите лекари само в столичната болница „Св. Иван Рилски“, съобщи bTV.

Лекарите научили случайно, че са станали жертви на измамата, след като един от тях опитал да вземе банков заем и установил, че е в черния списък на БНБ за лоши клиенти.

Кредитите са теглени от фирма „Кредит Експрес“. За да се изтегли бърз кредит от фирмата, е необходимо посещение на място. Това означава, че изтеглените кредити са факт, след като е занесен на място списък с лични данни на десетки хора.

По случая вече е започнало разследване, което трябва да установи дали става въпрос за изтичане на лични данни и по какъв начин е станало това. Не е ясно дали и лечебното заведение не трябва да носи отговорност за това, че не са били опазени личните данни на служителите.

От болницата вече имат подозрения за това кой може да е изнесъл личните данни, но са категорични, че могат да помогнат само морално.

Ако някой наистина си е позволил, да го арестуват, да го затворят, каквото искат да го правят. Ако погледнете в интернет пространството, навсякъде можете да намерите моето ЕГН. Ако има начин да защитим нашите хора, ще го направим, коментира зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.