OffNews.bg

Борисов: Политиката по света ни води към лошо, но войната не гарантира мир

"Виждате, ние точно се движим с министър Ненчев по границата, хем да не създаваме смут, хем да има и спокойствие, но и бдителност на хората, защото всичко е относително", заяви Бойко Борисов в Резово.

Той допълни, че отношенията между хора и държави се менят в рамките на дни и вижда в лицата на политиците по света напрежение, яд и решителност и безкомпромисност. Той също така допълни, че политиката става все по-лична.

Премиерът смята, че поддържаме балансирана политика с Турция: „В непрекъснат контакт сме с турските власти на всички нива и успяваме да запазим това относително спокойствие."

„Неслучайно и моряците са тук сред нас, защото имаме информация – правени са опити да се движат и то не такива гемии като гръцките, става въпрос яхти с бежанци, но не това което хората разбират под яхта. Неслучайно тук включваме и военноморския флот плюс всички добри кораби на „Гранична полиция”. Мога да уверя българите, че в момента „Гранична полиция” разполага с кораби в топ 3 на Европа”, заяви той.

„Упрекът ми е бил изцяло към политиците – тази политика, която се води в последните години в света, няма да доведе до нищо добро. За съжаление ще се окажа лош пророк. Страхът и напрежението в европейските държави расте. В рамките на дни се променят отношенията между държави и хора. Войната не може да гарантира мир", каза още Борисов.