OffNews.bg

Близки на Хаджигенов и Бабикян ги чакат пред районното, организираха протестна акция довечера

Близки на арестуваните Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от гражданското движение "Ние идваме!" ги чакат пред Първо районно полицейско управление в София. "Отровното трио" обяви в социалните мрежи протест под надслов "Освободете Бабикян и Хаджигенов!" тази вечер. 

Източник на OFFNews разказа, че докато са чакали пред РПУ-то, т.нар. "предприемач и протестър" Петър Недевски е заплашил, че ще "извие вратовете" на бившия депутат от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Валентина Василева-Филаделвефс, както и на дъщерята и съпругата на Арман Бабикян - Мия и Даниела. 

Тази вечер в столицата пред 1-во районно ще се състои протестна акция с искания за освобождението на Хаджигенов и Бабикян. "Само в България арестуват за протест пред руско посолство! Митрофанова ли управлява страната ни? Освободете Бабикян и Хаджигенов!", пише в описанието на събитието във фейсбук.

По-рано двамата активисти бяха арестувани по време на демонстрация срещу насилието в Украйна пред посолството на Русия.

Служителите на МВР им сложиха белезници и ги откараха в Първо РПУ. Това стана след като адвокат Хаджигенов изля червена боя върху табелата на входа на руското посолство. Бабикян пък бе арестуван, защото отказа да представи личната си карта на органите на реда.