OffNews.bg

БДЖ изневери и на Мария Габриел: Теснолинейка остави на полето семейството ѝ и дипломати

Кандидат-премиерът Мария Габриел не успя да разходи чужда делегация с теснолинейка, тъй като влака аварира, предаде агенция "Булфото".

Авария на теснолинейката за Велинград е принудила кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел заедно с делегацията и семейството си - съпругът ѝ Франсоа Габриел и синът ѝ, да слязат край Цепина.

Причината е била повреда в локомотива - аварирал е и парният, и дизеловият.

Наложило се е автобус да бъде изпратен автобус, за да не чака делегацията пристигането на нов локомотив. С автобуса делегацията е била отведена до Велинград.

Става въпрос за извънреден влак за организирано частно пътуване, атракционно, с парен локомотив, уточниха от БДЖ пред БТА.

От компанията обясниха, че предлагат такава услуга - наемане на ретроподвижен състав, парни локомотиви, ретровагони, и много чужденци, които са любители на железопътния транспорт, индивидуално или чрез туроператори правят запитвания.

След тази авария няма проблеми с движението на теснолинейката, тъй като това е извънреден влак, не е от редовна композиция. Аварията не е повлияла на движението на регулярните влакове.