OffNews.bg

Барикадата пред румънското посолство не оцеля

Барикадата пред румънското посолство на бул. "Ситняково" не оцеля. Изградена снощи от протестиращите, тя е била премахната от 20 полицейски коли рано тази сутрин, съобщава БНР. Това е станало малко преди 5 ч.

От всички кръстовища изскочиха полицейски автомобили, на жандармерията, обградиха ни и започнаха да изискват документи - разказа един от участниците в барикадата пред "Хоризонт".

При акцията са били арестувани трима души, двама от които са били без лични документи. Третият е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Сега движението пред посолството е нормално.

Започва 37-ият ден на протести с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, за въвеждане на машинно и дистанционно гласуване и за свикване на Велико Народно събрание с цел промени в Конституцията.

Палатките пред посолството бяха разпънати снощи малко след 21:30 ч. Движението, което се отбиваше именно натам заради блокадата на Орлов мост, бе спряно.

Остават блокадите на Орлов мост, пред ректората на Софийския университет, на бул. "Дондуков" (при Министерски съвет) и на бул. "Цар Освободител".

Протестът тази вечер отново започва в 19 ч пред фонтана пред парадния вход на президентството под надслов "Да защитим демокрацията".