OffNews.bg

Българка е пострадала при нападението в Турция

Една българска гражданка е пострадала при терористичното нападение в Турция, предаде Даниел Митов, като допълни, че тя се намира в болница, където я оперират.

Българският посланик в Анкара Надежда Нейнски пътува към пострадалата. Телефонът за връзка с българското Генерално консулство в града е 0090 533 383 64 14.

"Посрещането на Новата година в Истанбул бе окървавено от поредния терористичен акт, при който десетки невинни граждани загубиха своя живот. Солидарни сме с народа на Република Турция в този тежък момент. Изразяваме своите съболезнования на близките на загиналите и желаем бързо възстановяване на пострадалите. България като член на ЕС и НАТО, като приятелска и съседна на Турция страна, решително осъжда нападението над цивилни граждани и изразява своята солидарност в защитата срещу общата опасност от тероризма", написа по-рано днес Митов.

Посолството ни в Анкара и консулствата ни в Турция остават във връзка с всички местни власти.

Припомняме ви, че снощи в нощен клуб в турския град бяха убити 39 души, а десетки други ранени. Според властите става дума за терористичен атентат, но стрелецът още се издирва.