OffNews.bg

15% увеличение на заплатите на служителите в МВР от 1 януари

Премиерът лично пое ангажимент за увеличение на възнагражденията с още 5%, което означава, че общо, от 1 януари 2021 година се предвижда увеличението на заплатите на служителите в МВР, да е 15%. Другият ангажимент е да се компенсират всички служители на пожарната, участвали в ковидкризата, с идентични индивидуални финансови награди.

Това съобщиха от Синдикат "Огнеборец" след среща с вътрешния министър Христо Терзийски, предаде БГНЕС.

"Успяхме да договорим, подлежи на разговор с нашите колеги и ако те не са доволни, ще обявим протести. Получаваме половината от исканото", казаха още от синдиката.

"Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов, който пое ангажимента да се предвидят в Бюджета за МВР по перо Персонал за следващата година финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5 процента. Това означава, че общо се предвижда да бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР с 15% от 1 януари", каза Венцислав Станков.

Другият ангажимент, който е поел Борисов, по думите на Станков, е да се компенсират всички служители на пожарната, които са участвали в преодоляването ковидкризата и намаляването на последствията от нея, да бъдат наградени както всички служители от полицейските структури с идентични финансови награди индивидуални.

От синдикат "Огнеборец" заявиха, че тепърва ще обмислят дали да има протести.