OffNews.bg

1 ден спиране на водата = 3 дни дистанционно обучение за студенти в СУ

Заради планово спиране на водата за 12 часа, факултет на Софийския университет обяви тридневно дистанционно обучение.

На 27 октомври студентите от Философския факултет получават напомняне, че 1 ноември е неучебен заради Деня на народните будители. От съобщението разбират, че ще учат онлайн на следващия ден (2 ноември, сряда) "поради спиране на водоподаването в целия комплекс на Кампус "Изток" (1-5 блок)". На 31-ви от ново съобщение разбират, че "поради неяснота относно продължителността на периода", в който водата в кампуса ще бъде спряна (първоначалната дата за плановия ремонт е изместена от 2-ри на 3 ноември), "за всеки случай деканското ръководство на ФФ предлага всички занятия от 2 до 4 ноември 2022 вкл. да бъдат провеждани онлайн".

Обявеният от "Софийска вода" ремонт засяга следната зона: ж.к. "Гео Милев", ул. "Христо Чернопеев" от бул. "Цариградско шосе" до ул. "Галилео Галилей", БАН - IV км, ул. "Акад. Георги Бончев", бл. 113, ул. "Галилео Галилей" от ул. "Николай Коперник" до ул. "Христо Чернопеев", ул. "Коста Лулчев".

Ремонтът ще е на спирателен кран и ще продължи от 9:30 до 21:30 ч на 3 ноември.

Кампусът на Софийския университет се намира на бул. "Цариградско шосе" 125 и включва блоковете 1, 2, 3 и 4, където се помещават Философският и Стопанският факултет на СУ.

Учудени, че заради еднодневен ремонт присъственото обучение се спира за три дни, потърсихме разяснение от отдела за връзки с обществеността на СУ. Оттам настояха да знаят откъде е информацията ни, след което заявиха, че тъй като днешният ден е неучебен заради Деня на народните будители, няма как да получим пълна информация. Предположиха, че една от причините можела да е планираното за утре раздаване на дипломи във Философския факултет.

Практиката да не се учи присъствено, въпреки че отдавна нивата на заболеваемост от коронавирус не налагат това, продължава - показа проверка на OFFNews. Тя не е на ниво университети, но определени преподаватели предпочитат по различни причини да провеждат лекциите си онлайн, независимо че това не е най-добрият вариант за студентите.