OffNews.bg

Програма Христо Ботев с обновена схема и нови предавания от 24 май

Културната програма „Христо Ботев“ на БНР посреща 24 май с обновена програма. 

„Промените следват три принципа – съотговорност към лиценза, единност на програмните линии, представяне на културата в нейното най-живо и вдъхновяващо случване“, посочва директорът на програмата Митко Новков.

Стартира новото предаване „Какво се случва“ - за актуална културна публицистика от понеделник до четвъртък от 17 до 18 ч.

След многогодишна пауза в ефира на програма „Христо Ботев“ отново ще звучи двучасов нощен блок - „Заедно след полунощ“. То ще започва след новините в 0.00 часа от понеделник до събота. Шестима водещи ще се застават пред микрофона: добре познатите Ивана Мурджева, Цветан Цветанов, Стойчо Стоев, Мартина Кръстева и Албена Велева, към които се присъединява младият незрящ журналист Йордан Георгиев.

Публицистичното медийно предаване „Мрежата“ вече ще звучи в петък от 15.10 до 16.30 часа

В събота се обособява „Линия „Култура“, която ще започва от 12.20 часа и ще продължава до 18.00 часа. В нея са разположени и три нови предавания, благодарение на които културата във всякакви свои проявления ще намери уютен пристан: „Литературата. Начин на употреба“ с водещ Надежда Московска, „Джаз импровизация“ с водещ Сибила Лилова и „Плешивото куче“ с водещ Ивайло Кицов. Заедно с „Музей в ефира“, „За музея, за галерията“ и „Трамвай по желание“ се оформя културно-информационен панел.