OffNews.bg

За бежанците в България: Дом на киното със специална прожекция на филм за съдбата на мигрант

На 22 юни от 18.30 часа Домът на киното организира специална прожекция на филма "Другата страна на надеждата", на която са поканени всички бежанци, пребиваващи в България. 

На специалната прожекция ще присъстват бежанци, посещаващи Центъра за интеграция на бежанци и мигранти, както и доброволци от Каритас България, които след края на филма ще проведат дискусия па темата на филма - животът на един бежанец от Сирия, опитал се да потърси убежище във Финландия.

Организаторите канят и софийската публика на събитието, за да заяви своята съпричастност и да подкрепи хората, прогонени от войната в родните си места.

Филмът разказва две истории, които се преплитат. В първата срещаме Халед, който е сирийски бежанец. Качил се на товарен кораб, той се оказва в Хелзинки, където официално иска убежище, но без да се надява на особен успех.

Викстрьом е вторият персонаж. Той е пътуващ търговец, който се опитва да продава вратовръзки и мъжки ризи. В един момент обаче решава да зареже търговията и да се посвети на залозите, като така успява да си купи ресторант в най-отдалечената част на Хелзинки.

Билети на цена от 7/5 лв. на касата на Дом на киното и онлайн.