OffNews.bg

Виртуозният маестро Милен Начев се завръща на българска сцена след 10 години

Диригентът Милен Начев се завръща на родна сцена за концерт със Софийска филхармония. Той ще бъде на 30 май в зала „България“.

Програмата включва творби от Морис Равел – Алборада дел грациозо, Пол Дюка – Симфонично скерцо „Чиракът-магьосник“, Мануел Де Файа – Сюита №2 от балета „Тривърхата шапка“, и Николай Римски-Корсаков – Симфонична поема „Шехерезада“.

От 2012 г. Милен Начев е диригент на световноизвестната компания Shen Yun Performing Arts, базирана в Ню Йорк. С над 1200 представления в Северна и Южна Америка, Европа, Азия, Нова Зеландия и Австралия, Начев е достигнал до сърцата на милиони. Той е дирижирал концерти на най-престижните сцени като Карнеги хол, Кенеди център, Чикагската симфонична зала и Tokyo Opera City Concert Hall.

В продължение на осем години той е главен диригент на симфоничния оркестър на Българското национално радио и главен гост-диригент на симфоничния оркестър на Румънското национално радио. Бил е и музикален директор и диригент на симфоничния оркестър на Белградското радио и телевизия, артистичен директор на International Symphonic & Opera Workshops, Ltd. Неговите записи, излъчвани от BBC Radio 3, Mezzo TV и Radio France, са високо оценени от критиката и достъпни по целия свят.

Работил е с редица световноизвестни артисти като Денис Мацуев, Гена Димитрова, Чучо Валдес. За своя принос към музикалното изкуство е удостоен с награди от Ватикана, фондация „Наполеон“ в Париж и българското Министерство на културата.

Начев е известен със своята силна музикалност, отлична диригентска техника и богат репертоар.

Ангажиментите на Милен Начев като гост-диригент включват изяви с Филхармонията и Академичния симфоничен оркестър на Санкт Петербург, Театро Колон - Буенос Айрес, Симфоничния оркестър на Румънското национално радио, Филхармонията на Торонто, Националния симфоничен оркестър на Богота, Софийската филхармония, Естонския национален симфоничен оркестър, Филхармония на Карлови Вари, Чехия, Държавна опера Русе, и Филхармоничният оркестър на Буенос Айрес, Аржентина.

Билети вече са в продажба на касата на зала „България“ и в Ивентим.